Dilema seorang ibu dan isteri adalah untuk menyediakan masakan untuk keluarga tercinta lebih-lebih lagi jika ibu dan isteri ini juga adalah seorang yang berkerjaya. Ya kami faham…

Tapi kini anda tidak perlu risau lagi kerana ‘menu ready to eat’ ini bakal menyelesaikan dilema anda!!

1. Sos 3 rasa

Pes ini dihasilkan oleh Tenang Recipe dari Terengganu di mana penggunaannya cukup mudah. Hanya perlu panaskan dan dicurahkan di atas ikan yang telah di goreng! Paling penting pes ini disediakan tanpa bahan pengawet.

2. Ikan baung salai masak lemak cili api masak lemak cili api

Ikan baung yang telah siap disalai terlebih dahulu dan dicampur dengan kuah masak lemak cili api yang semestinya sedap dan menepati citarasa anda semua! Ia mudah dibawa, tahan lasak dan rasanya juga lazat!

3. Asam pedas

Siapa suka asam pedas tapi nak masak tidak ada masa atau belum mahir nak sediakan menu ini? Jangan risau, dengan adanya pes ini, anda hanya perlu renihkan pes bersama ikan atau ayam dan asam pedas pun siap!!

4. Rendang

Kalau sebelum ini hanya boleh makan rendang pada waktu perayaan disebabkan penyediaan menu yang agak rumit, tapi kini dengan pes sedia ada ia boleh dinikmati pada bila-bila masa sahaja. Pes ini relag dimasak menggunakan pelbagai ramuan rempas ratus yang bermutu tinggi yang menjamin keaslian rasanya.

5. Kari daging

Pes rempah kari daging daripada Rehan Global Food merupakan resepi asli sejak 1987. Hanya perlu merenekkan pes bersama daging atau ayam dan boleh dinikmati seisi keluarga.

Jadi para ibu boleh tarik nafas lega sebab terdapat pelbagai aneka pes yang ada dijual di Raudhah Grocer! Mudah, jimat, cepat, perut kenyang dab keluarga pun bahagia! Jom shopping di Raudhah Grocer…

Leave a Reply